Piekarnia

Piekarnia powstała w styczniu 1984 r. Od tego czasu wypieka metodą tradycyjną chleby pszenne i żytnie na naturalnych zakwasach prowadzonych metodą trójfazową oraz wszelkiego rodzaju bułki i galanterię piekarniczą.

Produkujemy kilkadziesiąt gatunków pieczywa. Są to chleby:

  • ciechanowski (pszenno-żytni)
  • sandomierski (żytnio-pszenny)
  • skandynawski (pszenno-żytni z dodatkiem ziarna)
  • praski (pszenno-żytni)
  • chleb dla cukrzyków wyłącznie z mąki żytniej
  • chleb na miodzie
  • chleb razowy
  • chleb staropolski żytni
  • chleb żytni z marchewką
  • chleb jęczmienny
  • gryczany
  • orkiszowy
  • jogurtowy pszenny
  • owsiany
  • z żurawiną
  • słonecznikowy razowy
  • z dynią

Bułki pszenne z dodatkiem drożdży

  • kajzerki
  • poznańskie
  • wrocławskie
  • hot-dog
  • zapiekanki
  • hamburgery
  • paluchy z serem
  • rogale
  • paluchy słodkie z makiem i kruszonką
  • rogaliki maślane
  • drożdżówka
  • chałki
  • ciasta drożdżowe

Chleby nasze mają doskonały smak i przy odpowiednim przechowywaniu są świeże przez kilka dni. Pieczywo produkowane u nas jest zdrowe, bez jakichkolwiek dodatków chemicznych w postaci spulchniaczy.
Zapraszamy na udane zakupy codziennie oprócz niedziel w godz. 5.00-12.00